مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی
از طریق لینک کتابراه میتونید فایل کتاب را خریداری کنید
معرفی کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی
توجه به اخلاق و شیوههای کاربردی تحقیق در بهبود یک اثر پژوهشی اهمیت بسیاری دارد. مهدی کلانتری و خدیجه عمومی دیزجی در کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی از روشهایی میگویند که کیفیت اثر پژوهشی شما را بالا خواهند برد. درحقیقت این کتاب یک راهنما برای یادگیری استانداردهای پژوهشی مورد نیاز شما در رشتهی روانشناسی و مشاوره است.
دربارهی کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی
در این کتاب با مباحث مهمی چون تاریخچهی پیدایش استانداردهای پژوهش و پژوهشهای عاری از اخلاق آشنا میشوید و دربارهی پیشینهی تحقیق و انواع روشهای تاریخی، موضوعی، روششناختی، نظری و... اطلاعات خوبی کسب خواهید کرد. بهعلاوه فرآیند طراحی و اجرای روشهای آزمایشی را در روند کار پژوهشی میآموزید.
از نظر نویسندگان کتاب، شرط اول رفتار اخلاقی در یک پژوهش، بالا بودن کیفیت کار است که درنهایت به نفع اجتماعی یک اثر میانجامد. ازجمله سؤالاتی که مهدی کلانتری و خدیجه عمویی دیزجی در کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی در این زمینه طرح نمودهاند، مسئلهی میزان اهمیت حقوق شرکتکننده در مقابل توجه به مزایای پژوهش است. آیا شرکت دادن انسانها در روند تحقیق، امری غیراخلاقی یا فریبکارانه است؟ فرض غیر اخلاقی بودن این مسئله بهطور مفصل در کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
با اینحال نویسندگان این اثر معتقدند شایسته است در نگارش یک پژوهش علمی، توجه به مخاطب اصل قرار نگیرد، بلکه بهتر است میل به پیشرفت و ترقی جامعه از طریق آن پژوهش، اولویت یک پژوهشگر باشد. از دیگر مباحث کتاب تعریف مقولهی استانداردهای اخلاقی پژوهش است. این استانداردها درواقع در فرآیند تصمیمگیری و عملیات پژوهشی خط مشی ایجاد میکنند و در نهایت با درایت محقق و توجه کافی به جزئیات، ابعاد تحقیق کامل میشود.
کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی بهتازگی از سوی انتشارات مهد پژوهش منتشر شده است.
کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی مناسب چه کسانی است؟
این اثر برای دانشجویان رشتهی روانشناسی و سایر پژوهشگرانی که تمایل به آشنایی با مباحث تخصصی روش تحقیق دارند، کاربردی خواهد بود.
در بخشی از کتاب مقدمات روش تحقیق در مشاوره و روانشناسی میخوانیم
در سال 1953، انستیتو ملی بهداشت، یک آژانس دولتی در آمریکا که مسئول پژوهش برای زیست پزشکی است، اولین سیاست فدرال برای حفاظت از انسان را براساس نظام نامه نورنبرگ منتشر کرد. رویدادها در دهه 1970 (که یکی از مهمترین آنها، مطالعه سفلیس توسکیج بود) نگرانیهای جدیدی را برای آسایش و رفاه شرکت کنندگان به وجود آورد و منجر به تصویب قانون پژوهش ملی 1974 گردید. این قانون اداره بهداشت آموزش و رفاه را ملزم میکرد تا سیاستهای خود را براساس مقررات فدرال 1974 انجام دهد و منجر به خلق کمیسیون ملی برای محافظت از افراد درگیر در پژوهشیهای زیست پزشکی و رفتاری شد (کمیسیون ملی).
برای این که مشخص شود چه معضلات اخلاقی در پژوهشهای انسانی وجود دارد، از سال 1974 تا سال 1977، این کمیسیون اقدام به تشکیل جلسات دادرسی در مرکز کنفرانس بلموند در شهر واشنگتن کرد. در سال 1979 این کمیسیون «گزارش بلموند» را انتشار داد. سندی که خواهان احترام افراد، حفظ استقلال و خودمختاری آن ها, عدالت و خیرخواهی است. خودمختاری به این معناست که به هر شرکت کننده آزادی انتخاب بدهیم که بخواهد در پژوهش شرکت کند یا در هر قسمتی از فرایند تحقیق آن را کنار بگذارد. عدالت یک مسئولیت پیچیده است، زیرا که توزیع عادلانه هزینهها و منافع در میان افراد گروهها را شامل میشود. همان طور که در ادامه این فصل خواهید دید، همه گروههای فرهنگی حاضر در پژوهش، علیرغم تلاش پژوهشگران، به صورت عادلانه و برابر ذی نفع نیستند.
به دلیل چالش برانگیز بودن این مقوله، وظیفه شرح دادن ریسک احتمالی به شرکت کنندگان میتواند از طریق منفعت بالقوهای که توسط علم جدید بیان شده، توجیه گردد. از این تاریخ به بعد، گزارش بلموند، پایه و اساس مقررات فدرال شد که در اینستیتوهای قانونی مشترکی که کمک هزینه پژوهشی دریافت میکنند، فعالیت دارند. بنابراین دانستن این که برای هر پروژه پژوهشی به کدام مقررات فدرال رجوع کنیم بسیار مهم است.